Разлика помеѓу литиумска вежба 12V и 16,8V

Енергетски вежби често се користат во нашето секојдневие. Кога треба да дупчиме дупки или да инсталираме завртки дома, треба да користиме вежби за напојување. Исто така, постојат разлики помеѓу вежбите за напојување. Заедничките се 12 волти и 16,8 волти. Тогаш, каква е разликата помеѓу двете?

1 (1)

Кои се разликите помеѓу електричните вежби од 12V и 16,8V?
1. Најголемата разлика помеѓу двете рачни електрични вежби е напонот, бидејќи едниот напон е 12 волти, другиот е 16,8 волти, што може директно да се разликува, и на пакетот ќе има јасен приказ.

2.Брзината е различна. Кога работите под различни напони, тоа ќе предизвика различни брзини. За споредба, електрична вежба од 16,8 волти ќе има релативно голема брзина.

3. Капацитетот на батеријата е различен. Поради различните напони, треба да изберете различни мотори и да конфигурирате различни електронски капацитети. Колку е поголем напонот, толку е поголем електронскиот капацитет.

1 (2)

Класификација на електрични вежби
1. Поделени според намената, има завртки или самонапоени завртки, а изборот на електрични дупчалки е исто така различен, некои се посоодветни за дупчење метални материјали, а други се погодни за материјали од дрво.

2. Поделен според напонот на батеријата, почесто се користи 12 волти, има 16,8 волти и 21 волт.

3. Поделена според класификацијата на батеријата, едната е литиумска батерија, а другата е батерија од никел-хром. Првиот е попопуларен затоа што е попренослив и има помала загуба, но изберете никел-хром батерија цената на електричната рачна вежба ќе биде поскапа.


Време на објавување: 15.09-2020
Baidu